De Dirigent

Al sinds zijn jeugd is Floris Dirkse van den Heuvel (1980) bezig met muziek. Na zijn pianolessen en kinderjaren in diverse koren heeft Floris het dirigenten vak opgepakt bij een jongerenkoor. Hierin werd hij begeleid door diverse collega-dirigenten.

Floris Dirkse van den Heuvel volgde vervolgens de Meerjarige Dirigentenopleiding (M.D.O.) via kunstfactor aan het conservatorium te Zwolle. Zijn hoofdvakken directie, stemvorming en solfège werden gegeven door respectievelijk Eugène van Boheemen, Ineke Vlogtman en Tiedo Kruisselbrink. Hij behaalde in 2010 zijn diploma onder toeziend oog van dirigent Benjamin Bakker.

De afgelopen jaren heeft Floris Dirkse van den Heuvel diverse koren gedirigeerd. Ook begeleidt hij koren nog regelmatig op piano. In 2001 heeft hij een kinderkoor opgezet en dit zo’n 5 jaar gedirigeerd. In 2008 is Floris gestart met een Vocal Group, die hij de eerste 2 jaar heeft gecoacht. Floris Dirkse van den Heuvel heeft veel bekendheid verworven met Jongerenkoor VOX uit Brummen. Met dit koor heeft hij o.a. meegedaan aan het programma Korenslag van de E.O. en heeft het koor bij Paul de Leeuw mogen optreden.

Floris staat bekend om zijn soepele omgang met mensen, zijn onuitputtelijke energie en zijn enthousiasme! Door deze eigenschappen te combineren met zijn muzikale kundigheid is Floris Dirkse van den Heuvel in staat een koor in korte tijd muzikaal te verbeteren.

Sinds augustus 2015 is Floris Dirkse van den Heuvel de dirigent van het Koninklijk Doesborgh's Mannenkoor.

FlorisDirksevandenHeuvelFloris Dirkse van den Heuvel

DoesburgsMannenkoor0031

DoesburgsMannenkoor0035

DoesburgsMannenkoor0024

 

ContactAnker

Contact

Naam:

Email:

Telefoon:

Onderwerp:

Bericht:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris:

H.P. van der Zee
Bouwweide 2
6931 TX Westervoort

Telefoon: 026 - 3114065   •   email: secretariaat@kdmdoesburg.nl


________________

Repetities:
Iedere woensdag avond 20.00 uur in:

De Harmonie
Burgemeester Nahuyssingel 2A,
6981 AE Doesburg